flexibilisering van technisch personeel
flexibilisering van technisch personeel

Economische seizoenen

Categorie: Werkproces

"De crisis is voorbij. We hebben weer economische groei”, dat zei minister Dijsselbloem op 6 mei 2014 tijdens zijn wekelijkse gesprek met RTLZ. Inmiddels, bijna een jaar later, is niet alleen de meteorologische lente maar ook de economische lente begonnen. Bedrijven durven weer te investeren, de arbeidsmarkt krabbelt langzaam op met als gevolg dat uitzend- en detacheerbureaus als paddenstoelen uit de grond schieten.

Positief zou je denken en dat is het ook, zonder twijfel. Echter is er meer nodig dan een computer en telefoon om een bonafide uitzend- of detacheer organisatie van de grond te krijgen. Met de huidige wet- en regelgeving, omtrent het in- en uitlenen van personeel, zijn er nogal wat voorwaarden waaraan een dergelijk bureau moet voldoen.

De voorwaarden die gesteld zijn moeten medewerkers en opdrachtgevers beschermen. Het beschermen van medewerkers spreekt voor zich. Veel uitzendkrachten zijn in de economische hittegolf, van 2003 tot medio 2008 uitgebuit, misbruikt en na drie tijdelijke contracten als vieze doek in de hoek gesmeten.

Opdrachtgevers zijn net als diens ingeleende uitzendkrachten misbruikt en achtergelaten met torenhoge rekeningen van, in dit geval, de belastingdienst. Rekeningen bestaande uit naheffingen en premies welke door de uitlener, het betreffende uitzendbureau, niet zijn voldaan. Ik zal hem toelichten:

De firma ““Slaaplekker”” heeft een tekort aan productiemedewerkers en nemen contact op met uitzendbureau ““De Slingeraar””. “Slaaplekker” zoek 4 productiemedewerkers en deze worden al snel door “De Slingeraar” geleverd. “Slaaplekker” ontvangt wekelijks de facturen van “De Slingeraar” en worden keurig voldaan. Na enige maanden neemt de productie af en worden de productiemedewerkers bedankt voor de bewezen diensten.

Na maanden, al dan niet jaren, staat de belastingdienst aan de deur bij de firma “Slaaplekker”. Over de 4 ingeleende productiemedewerkers zijn door “De Slingeraar” destijds geen premies en loonheffingen afgedragen. Aangezien “De Slingeraar” failliet is worden deze premies en loonheffingen alsnog geint bij de inlenende partij, de firma “Slaaplekker”. En omdat de premies en loonheffingen niet zijn voldaan krijgt de firma “Slaaplekker” ook de opgelegde boete van de belastingdienst gepresenteerd.

Aansprakelijkheid uitsluiten

De firma “Slaaplekker”, uit het voorbeeld hierboven, had de aansprakelijkheid kunnen uitsluiten als zij op de hoogte waren geweest van de NEN4400-1 certificering. Alle bonafide uitzend- of detacheerbureaus zijn NEN4400-1 gecertificeerd. Echter is alleen een NEN4400-1 certificering niet voldoende om de aansprakelijkheid uit te sluiten. Hieraan zijn een aantal voorwaarden verbonden.

Wat moet de inlener doen om aansprakelijkheid uit te sluiten?

  1. Staat het bureau ingeschreven bij de KvK en heeft deze de juiste SBI-code?
  2. Vraag het bureau bij aanvang, en elke 3 maanden, om een uittreksel KvK en bewijs van goed betalingsgedrag van de belastingdienst.
  3. Controleer of het bureau NEN4400-1 gecertificeerd is op www.normeringarbeid.nl
  4. Stort 25% van de factuurwaarde op de G-rekening van het bureau. Heeft het betreffende bureau geen G-rekening? Stort dan 25% van de factuurwaarde op het rekeningnummer van de belastingdienst onder vermelding van het fiscaal- en factuurnummer van het bureau.
Zodra je als inlener een van deze 4 stappen overslaat, mogen we je feliciteren. Dan ben jij de grote prijswinnaar in de wet ketenaansprakelijkheid.

Laat je in de lente niet verrassen door een onverwachtse winterse bui en wees selectief in het bureau waarmee je zaken doet. Als we allemaal ons steentje bijdragen mogen we straks misschien weer genieten van een langdurige hittegolf.
0 reacties op "Economische seizoenen"

Laat je naam achter. Je naam wordt eventueel een link naar de ingevulde website.

Deze informatie wordt niet gepubliceerd.